Taissia Stefana este mezina familiei noastre. In vara anului 2011 in urma unei banale cazaturi in casa,a acuzat dureri la mana dreapta. Dupa o zi,cand am vazut ca inca acuza dureri la manuta,am hotarat sa ne prezentam la urgenta la Policlinica Luther,unde a facut o radiografie si am fost anuntati ca are o fractura la manuta dar mai mult am fost intrebati daca stim ca e suferinda de altceva,am fost intrebati daca a mai acuzat dureri la mana.

Aveam sa aflu atunci, respectiv pe data de 23 iulie 2011, ca Taissia avea o fractura si nu numai … diagnosticul de imagine fiind :

fractura col chirurgical humerus drept pe os patologic.Chist osos?Proces osteolitic malign?humerus drept”
 
 

A fost imobilizata pentru o luna si jumatate urmand ca in luna august sa ne prezentam din nou la control. Cred ca orice parinte doreste sa afle si alte pareri vizavi de problemele de sanatate ale copilului si mai ales cand se prezinta la spital pentru o simpla cazatura si primeste vestea ca nu e numai o fractura ci si alt diagnostic …in cazul nostru suspiciune de chist osos pus si sub semnul malignitatii … nu pot sa va spun prin ce treci in asemenea momente. Simti ca lumea se sfarseste si totusi stii ca ai datoria sa cauti raspuns la problema copilului tau.

 
Astfel am ajuns prin bunavointa si sprijinul medicului nostru de familie sa obtinem o programare la un consult la Spitalul Marie Curie Bucuresti. Pe data de 5.09.2011 am fost internate la Spitalul Marie Curie pana in data de 17.09.2011. Diagnosticul : Suspiciune osteosarcom humerus proximal drept
Pe data de 08.09.2011 s-a practicat biopsie formatiune tumorala metafiza proximala humerus drept. Primul examen anatomo patologic evidentiaza tumora cu mieloplaxe,al doilea rezultat anatomo patologic evidentiaza chist osos anevrismal.
 
Avand in vedere suspiciunea clinica de osteosarcom,se recomanda teste de imunohistochimie la Institutul Victor Babes Bucuresti. Diagnosticul precum si evolutia agresiva a tumorii dupa biopsie ne indruma sa aflam si parerea specialistilor pe tumori de la Clinica Universitara din Heidelberg, Germania.
 
Astfel in data de 21.10.2011 obtinem un consult de specialitate la Clinica din Heidelberg unde ni se confirma diagnosticul si ni se explica ca fetita trebuie operata,tumora avand o evolutie agresiva. Obtinem cu greu o programare pentru operatie abia pentru luna februarie 2012,listele pentru programari fiind foarte mari.Ni s-a explicat ca se va face rezectia tumorii si totodata se urmareste salvarea bratului si reconstructia acestuia si a umarului drept.
 
Se preia pentru reconstructia bratului la os propriu,respectiv se ia din piciorusul drept fibula iar pentru reconstructia umarului se apeleaza la banca de oase. Dupa lunile de asteptare si durere,reusim prin formularul E112 sa plecam la Clinica Universitara din Heidelberg unde este operata in data de 7.02.2012 .
Se preia pentru reconstructia bratului os propriu, respectiv se ia din piciorusul drept fibula iar pentru reconstructia umarului se apeleaza la banca de oase.
 
Operatia decurge bine dar ni se comunica dupa interventie ca nu s-a reusit salvarea cartilajul de crestere de la umar,tumora avand a evolutie agresiva,dar ca lucrul cel mai important este ca tumora sa nu mai recidiveze,manuta sa fie functionala iar partea de estetica sa fie ultimul lucru la care sa ne gandim! Au urmat zilele de recuperare de dupa operatie,durere amestecata cu bucuria ca in curand totul o sa fie bine pentru Taissia.
 
Invatam sa ne ridicam si sa calcam pe piciorul operat de unde i s-a preluat fibula pentru reconstructia bratului, avem tot sprijinul intregului personal din clinica care se ingrijeste de Taissia.
 
A fost cel mai curajos copil si ce a fost cel mai important este ca dupa atatea luni de suferinta urmau sa vina si zile mai bune pentru noi.
 
Nu a fost tocmai usor,au urmat alte cateva zile in care durerea de la manuta a mai  necajit-o dar am fost asigurati de catre medicul chirurg ca totul o sa treaca, ca interventia la aceste tipuri de tumori nu e usoara dar ca zi dupa zi o sa vedem ca micuta o sa se simta mai bine!
 
Imobilizata cu manuta intr-un bandaj parasim clinica dar cu gandul ca peste 10 saptamani respectiv pe data de 23 aprilie trebuie sa ne prezentam din nou la clinica pentru o alta interventie. Incet dupa interventia din februarie urmeaza o alta perioada de grija si incet incet renuntam la ‘prietenii”care ne-au ajutat sa facem fata durerii in  toata aceasta perioada – antiimflamatoarele.
 
E uimitor cum o mogaldeata de numai 6 anisori a trecut peste lunile in care durerea a fost omniprezenta in viata ei.
 
Ce pot sa va spun? E cumplit sa iti vezi copilul ca sufera! E ceva ce nu se poate descrie in cuvinte! Si e cel mai greu sa astepti sa treaca timpul de la o interventie la cealalta.
 
Astfel pe data de 23 aprilie ne prezentam din nou la clinica din Heidelberg unde vestile bune vin rand pe rand, medicul specialist in tumori care a operat-o pe Taissia fiind extrem de incantat de evolutia ei si de procesul de vindecare!
 
Dupa interventia din data de 23 aprilie ni se comunica ca se doreste o urmatoare interventie urmand ca pe data de 9 iulie sa ne prezentam din nou la clinica.
Tija ( intramedullary nail) din manuta Taissiei  trebuie extrasa . La copii,metalele (indiferent de ce tip)  se scot la aproximativ 6 luni dupa operatie!
Nu se lasa inauntru ca sa nu afecteze cresterea!!
 
Doar ca costurile urmatoarei interventii sunt peste puterea noastra financiara.
Ce pot sa va mai spun? E cumplit sa vezi ca esti in imposibilitatea de a-ti ajuta propriul copil si ca trebuie, ca esti pus in situatia sa apelezi la ajutor.
 
Ca sa primim confirmarea programarii din data de 09 iulie trebuie sa depunem suma de 8106 in conturile specificate in factura proforma primita de la Clinica Universitara din Heidelberg.
 
Sper din tot sufletul sa gasim sprijin la persoanele care doresc si pot sa ne ajute sa ajungem cu Taissia la interventia din 9 iulie! Traim cu speranta ca totul o sa se termine cu bine si ca Taissia va putea sa se bucure de fiecare zi la fel ca inainte de 23 iulie 2011!!
 
Imi permit sa anunt si conturile deschise pe numele fiicei mele la Banca Carpatica Sibiu pentru toti cei care pot si doresc sa ne ajute!
 
Va multumesc!
Adelina Dinu
 
TAISSIA STEFANA DINU
  
RO 79 CARP 0336 0079 0845 RO 01 – RON
RO 36 CARP 0336 0079 0845 EU 01 – EURO
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *